feb
19
za
Ronald Engel
feb 19 @ 19:00 – feb 25 @ 23:45
Ronald Engel

Ronald Engel (artiestennaam: Ronald) is een rasechte Amsterdammer, geboren en getogen in de Jordaan. “Ik woonde om de hoek bij Café Bolle Jan en zat samen met René Froger op de lagere school, op dezelfde klas. We hadden veel gemeen: onze vaders waren muzikanten, dus zowel René als ik zaten al heel jong met een accordeon op schoot. Als kinderen speelden we zelfs accordeonduetten.”

Ronald moest wel: “Mijn vader was accordeonist en mijn opa ook. Vroeger kon je met dat instrument in de Amsterdamse cafés je boterham verdienen. Ik heb voor de zekerheid toch maar een beroep geleerd: ik heb alle diploma’s voor elektricien, maar ben nooit in dat vak gestapt. Sinds mijn zeventiende zing ik en speel accordeon. Ik ben jaren op de schnabbeltoer gegaan, als accordeonist en zanger op bruiloften, partijen en zo.”

Voor zijn houvast besloot Ronald om ook als barkeeper te gaan werken in het café waar hij veel optrad: De Nieuwe Vaart, aan de Oosterburgergracht in Amsterdam. “De toenmalige kastelein zag mijn zangcarrière helemaal zitten. Samen met hem betaalde ik de opname van het door mezelf geschreven ‘Ik ben een transsexueel’. Dat hadden we zo afgesproken. We deelden samen de kosten en de baten zouden we samen opmaken. Toen we zelf binnen een week duizend singles hadden verkocht meldde zich een platenfirma. Nou, de plaat stond 20 weken nummer 1 in de Nederlandstalige hitparade en bereikte de top 10 van de Nederlandse Top 40. Van de opbrengst zijn we samen heel goed op vakantie geweest.”

Met de single “Geil moet ze zijn” gaf Ronald in het voorjaar van 2004 al een voorschot op zijn nieuwe repertoirerichting. Inmiddels is er een langspeler vol pikante liedjes onder de noemer “Glij ‘m erin”.
Die liedjes dateren voor een deel uit de jaren ’70, de tijd waarin de homo-bars opkwamen, die behoefte hadden aan een heel eigen repertoire. Maar ook in volkscafés was het repertoire erg populair. Bijvoorbeeld Bolle Jan zong een aantal van die liedjes en maakte zelfs enkele langspelers: “Vieze verse” en “Verse vieze”.

Ronald brengt een deel van dit repertoire weer terug. uit de Telstar-archieven bijvoorbeeld “Brand in het bordeel” (haalde zelfs de hitparades, maar mocht niet worden uitgezonden), “Hup zei m’n simmetje”, “Irma la Douce”, “Puntje d’rin, puntje d’ruit” en “De Sneeuwwitte boezem”. De oude hits van Ronald, “Transsexueel” en “M’n schoonmoeder” staan er ook op en verder “Schuine evergreens” als “Joke, stop toch met koken” en “Marietje”.

feb
23
wo
William van Engelen
feb 23 @ 19:00 – mrt 1 @ 23:45
William van Engelen

´t Heineken Café is geopend vanaf 19 uur, optreden vanaf 21 uur.

Na afwezigheid van twee jaar komt de 27-jarige zanger William van Engelen uit ’s-Hertogenbosch met een nieuwe single welke ook nog eens uitgebracht wordt op een voor deze zanger nieuw label: JC-Records. Naast dit alles is ook zijn naam aangepast waardoor William vanaf nu als William van Engelen door het artiestenleven gaat. Geheel toepasselijk wordt de terugkeer van William gevierd met een single dat als titel: ‘Ik ben weer terug’ mee heeft gekregen. Deze uit de Brabantse hoofdstad afkomstige zanger bracht in het verleden al singles uit als ‘Dans met mij’, ‘Oh Esmeralda’, ‘Zigeunerleven’, ‘Maar als de nacht valt’, en ‘Zeg me dat je van me houdt’. Vanaf 15 maart 2014 verschijnt ‘Ik ben weer terug’, de comebacksingle van William van Engelen die met nieuw elan en een nieuw team achter zich, vol vertrouwen zijn muzikale toekomst tegemoet gaat! Samen met producer en tekstschrijver Kees Tel schreef William zelf de tekst en arrangementen voor zijn nieuwste nummer. Een plaat trouwens waar de gezelligheid vanaf druipt, bij uitstek geschikt om een dansje op te maken ook en typisch zo’n nummer waar je een vrolijk gevoel aan overhoudt. Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig voor William om samen met JC-Records een mooie doorstart te gaan maken in zijn carrière.

feb
24
do
Franky Falcon
feb 24 @ 19:00 – feb 28 @ 23:45
Franky Falcon

´t Heineken Café is geopend vanaf 19 uur, optreden vanaf 21 uur.

Franky Falcon scoorde al vele hits en vierde afgelopen jaar alweer zijn 25-jarige jubileum. Hij scoorde hits met o.a. “Ik Heb Niemand Nodig”, “Mijn Hoofd Wil Jou Zo Graag Vergeten” en “Mijn Hart Dat Huilt” en heeft diverse albums op zijn naam.

Met “Verboden Liefde” verrast de uit ’s Hertogenbosch afkomstige zangeres Charelle vriend en vijand met een geweldig en hitgevoelig duet met niemand minder dan Franky Falcon. “Verboden Liefde” is een bewerking van het bekende “Duet (Ik Hou Alleen Van Jou)” van Rob de Nijs en Martine, welke door Charelle en Franky Falcon nu in een vrolijk uptempo jasje is gegoten. De tekst werd opnieuw bewerkt door Marco Meesters. Charelle en Franky Falcon komen elkaar in het land zeer regelmatig tegen tijdens optredens, en zo ontstond het idee voor een duet.

feb
26
za
Patrick Dano
feb 26 @ 19:00 – mrt 4 @ 23:45
Patrick Dano

´t Heineken Café is geopend vanaf 19 uur, optreden vanaf 21 uur.

“Mijn interesse om te gaan zingen is begonnen toen ik samen, met mijn broer diverse malen had meegedaan aan talentenjachten. Zoals het festival van het levenslied in Tilburg. Samen haalden wij de tweede en derde plek. Het jaar daarop ben ik als solo zanger verder gegaan, en haalde toen de eerste plek in 1996 op het levenslied in Tilburg. Ook heb ik 2 maal met de soundmix show meegedaan bij Henny Huisman.

Zo ging het balletje verder rollen, en kwamen diverse mensen naar me toe die interesse hadden in mij. Dankzij deze mensen heb ik wel vele jaren optredens gedaan in het land en in België en Duitsland. Maar door een lange ziekte periode had ik geen zin om te gaan zingen. En deed alleen nog wat in Nijmegen en omstreken.

Maar dankzij fans,vrienden en familie kreeg ik er weer zin in om er mee door te gaan! En wat is er mooier om mensen te zien genieten en klappen, als je staat te zingen op het podium. Het geeft mij een machtig en fijn gevoel.”

feb
28
ma
Hoedjesavond
feb 28 @ 19:00
Hoedjesavond

´t Heineken Café is geopend vanaf 19 uur, optreden vanaf 21 uur.