Wanneer:
6 januari, 2018 @ 19:00 – 12 januari, 2018 @ 23:45
2018-01-06T19:00:00+00:00
2018-01-12T23:45:00+00:00
Kosten:
Gratis
Rik Nijman

´t Heineken Café is geopend vanaf 19 uur, optreden vanaf 21 uur.

Rik Nijman geboren op 18 juni 1994 in Apeldoorn, maakte op jonge leeftijd kennis met het horecavak dankzij het ondernemerschap van zijn ouders. Op 16 jarige leeftijd begon zijn carrière als DJ in een Café in APELDOORN, waar hij werd geïmponeerd door de beleving en het entertainen van mensen.

Al snel werd duidelijk dat Rik meer in zijn mars had dan alleen maar draaien. Na loop van tijd ruilde Rik de draaitafels in voor de microfoon, waar hij het ene naar het andere nummer zong en het publiek aan zijn voeten lag.
Vanaf dat moment heeft Rik zich toegespitst op de vertolking van het Nederlandse lied. Door intensieve zanglessen, diverse optredens door het land werd de mogelijkheid geboden om mee te doen aan de talentenjacht van Jantjes Verjaardag in Amsterdam, waarin hij de finale heeft gehaald.

Door al het vertrouwen, positieve feedback van een vakkundige jury, bekende zangers uit het circuit, zette Rik zijn volgende stap gezet in zijn carrière om zijn eigen nummer te maken. (want als ik A zeg, zeg jij B) en op deze manier zijn aanzicht en positie bekleed in de Nederlandse muziek industrie.

Na het nummer Want als ik A zeg,zeg jij B, werd het tijd voor een duidelijke opvolger een totaal ander nummer wat tot onverwachte hoogte steeg , de tekst van het nummer werd door Rik in samenwerking met Frank van Etten geschreven. Het doel van de tekst was van te voren duidelijk, iedereen moest dit nummer kunnen meezingen! Er werd al snel een beslissing gemaakt dat Bob Sandee vooral bekend uit de house scene het nummer zou mogen produceren in samenwerking met DJ Henry . Nog voor dat het nummer uitkwam was al snel duidelijk dat dit wel is een nummer kon zijn wat tot grote hoogte kon stijgen. Het nummer was nog geen 3 uur uitgebracht en werd al vollop verschillende Radio stations gedraaid. Na een week kreeg het nummer (Ik laat me niet leven) de status van “Hollandse Nieuwe”bij Radio NL & de TV kroon bij TV Oranje. Het nummer bereikte een quotering in de Sterren.nl top 20 4 weken lang en werd geplaatst op verschillende verzamel CD’s .

Rik heeft daarna het nummer “ik laat mij niet leven” in Maart 2015 uitgebracht in samenwerking met Yellow Cab, die tevens bij Radio NL als Hollandse nieuwe is verkozen, en is bekroond met de Kroon van TV Oranje.

Rik is daarna de samenwerking aangegaan met Frank van Kooyen wat resulteerde in het nummer “ons moment”. Aan deze succesvolle samenwerking is een vervolg gegeven, met het uitbrengen van het nummer “100.000 woorden” die te luisteren was op diverse radio stations en televisiezenders. Tevens is hier een dance versie van gemaakt in samenwerking met DJ Nelis.
Op dit moment is Rik druk bezig om zijn zangcarrière te verrijken en is een samenwerking aangegaan met Alie Bakker die voor diverse bekende Nederlandse artiesten teksten schrijft. Medio November komt de nieuwe singel uit “Hij Is een jongen van de straat”

Geef een reactie