Wanneer:
22 februari, 2020 @ 19:00 – 28 februari, 2020 @ 23:45
2020-02-22T19:00:00+00:00
2020-02-28T23:45:00+00:00
Kosten:
Gratis
Jeffrey Tanis

´t Heineken Café is geopend vanaf 19 uur, optreden vanaf 21 uur.
Jeffrey Tanis werd geboren op 19 mei 1986 in Utrecht.  Als klein jochie zong hij al mee met zijn grote voorbeelden André Hazes, Willy Alberti en Engelbert Humperdinck.

In 2007 ging Dennis trouwen, hij stond erop dat Jeffrey op zijn bruiloft ook zou zingen. Onder de gasten waren Henk Kamphuis en Rene Muller, toentertijd een zangduo. Zij drongen aan dat Jeffrey serieus werk zou gaan maken van zijn zangcarrière. In 2008 heeft hij daarom zijn eerste single uitgebracht; ‘Waarom kan ik geen afscheid nemen’, bijgestaan door zijn ouders en grootouders. Een videoclip maken kwam nog niet bij Jeffrey op. De single beviel zo goed dat Jeffrey een album wilde maken. Hij vroeg Pascal de Vormer om liedjes voor hem te schrijven, en zo kwam in hetzelfde jaar het album ‘Laat m’n dromen maar dromen’ uit.  De cd-presentatie vond plaats in het Vechthuis in Utrecht en was binnen een maand uitverkocht. Inmiddels had Jeffrey het zo druk met zingen dat hij er zijn baan van kon maken, het kon niet op! In 2009 bracht Jeffrey zijn volgende single uit, ‘Alsof de hemel opengaat’. Nu maakte hij wel een videoclip, die zelfs werd uitgezonden op TV Oranje. Deze single was de voorganger van het album ‘Wacht nog heel even’, wat Jeffrey in 2010 maakte samen met Bram Koning. De cd-presentatie van dit album gaf hij in het supportershome van FC Utrecht, dit keer was de avond binnen één week uitverkocht.

In 2014 kreeg Jeffrey nog meer voet aan de grond in Amsterdam, hij werd één van de huiszangers van Bolle Jan. Ook bracht Jeffrey de single ‘Puur Geluk’ uit, een soort van vervolg op ‘Ga nu maar weg’. Hij was druk bezig met een album en nog meer singles, die in de loop van 2015 uit zijn gekomen, namelijk ‘Ik mis je zo’, een echte tranentrekker, en ‘Jij bent zo mooi’, een liedje dat op de verschillende radiostations regelmatig voorbijkomt.

Jeffrey gaf zich op voor Bloed, Zweet en Tranen, waar hij met het nummer ‘Daar sta je dan’ van René Froger is doorgedrongen tot de tv-audities. Begin 2015 is zijn auditie uitgezonden. Jeffrey kwam terecht op de hotseat bij Dré en Lange Frans, maar heeft de volgende ronde helaas niet gehaald. Wel was het voor Jeffrey een geweldige ervaring.
In februari 2016 heeft Jeffrey in samenwerking met D-River Music het album ‘Verloren Tijd’  uitgebracht, met als single de titeltrack ‘Verloren Tijd’, geschreven door Frank van Etten.  Het album is voor Jeffrey zoals hij zelf zegt een terugblik op het verleden en een belofte voor de toekomst; eerder uitgebrachte singles staan op het album verzameld, net als enkele nieuwe nummers, opgenomen bij Ger Oerlemans, en een duet met Danny Nicolay.  Tijdens de presentatie, die plaatsvond in La Bastille XL op het Thorbeckeplein, was RadioNL aanwezig om een verslag te maken van deze avond. Onder anderen Danny Nicolay, Jeff van Vliet, Wesley Klein, Johan Kettenburg en Jill Helena hebben aan dit geweldige feest meegewerkt.
Het album ‘Verloren Tijd’ is fantastisch van start gegaan en werd direct tot ‘album van de week’ gekroond bij RadioNL. Samen met de bijbehorende single ‘Verloren Tijd’, heeft het album vele positieve reacties opgeleverd van de verschillende media en het publiek.
2017 breekt aan, Jeffrey besluit iets nieuws te proberen en neemt op eigen label een nummer van zijn grote idool André Hazes op; ‘De wereld is van ons allemaal’. White Villa Studio heeft een hele nieuwe draai aan het nummer weten te geven en het past Jeffrey als een jas. De reacties zijn dan ook overweldigend!

Geef een reactie