Wanneer:
1 augustus, 2017 @ 19:00
2017-08-01T19:00:00+01:00
2017-08-01T19:15:00+01:00
Kosten:
Gratis
Gino Graus

´t Heineken Café is geopend vanaf 19 uur, optreden vanaf 21 uur. Hij is 17 jaar en heeft zijn droom nu al waargemaakt. Want als mensen vroeger aan Gino Graus vroegen wat hij later wilde worden, antwoordde hij: “Zanger.” En dat is de jonge inwoner van Den Bosch nu al gelukt. Gino begon al vroeg. Bij familiefeestjes liep hij voorop in de polonaise, maar nog liever veroverde hij de microfoon om te zingen. De eerste single liet niet lang op zich wachten. Op 6 maart 2010 verscheen het nummer ‘Een Vriend’. Dat jaar won hij ‘Typisch Talent’ . Als beloning mocht hij op het grote podium optreden met verschillende grote artiesten zoals Marianne Weber, Sieneke, en Django Wagner. Voor Gino, toen net 10 jaar: ‘Niet te geloven!’

Muziekreis
De jonge artiest werd daarna onder de vleugels genomen door Grad Damen en Mario Veltman die twee singles met hem opnamen. Twee albums volgden: ‘Stap voor Stap’ 2011 en ‘Uit mijn hart’ 2012. Maar het was tijdens een muziekreis in 2012 naar Turkije, waar het gezin Graus mee was, dat Gino echt werd ontdekt. Want Willie Oosterhuis, de presentator van het Mega Piraten Festijn, was zo onder de indruk, toen hij Gino toevallig hoorde zingen, dat hij hem meteen ook maar een plekje op het eerstvolgende Mega Piraten Festijn in Zelhem aanbood. Amper uit het vliegtuig stond Gino voor vele duizenden mensen te zingen alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Inmiddels is hij dan ook kind aan huis, op de festijnen, alhoewel kind… Zo mogen we hem natuurlijk met zijn zeventien jaar niet meer noemen.

Januari 2013 volgde een contract bij Holliwood Records. In Holten bij de Rooftop studio van producer Edwin van Hoevelaak (hij werkt onder andere met André Hazes jr, Nick & Simon, Jeroen van der Boom en Wolter Kroes) ging de deur open voor de nog jonge zanger. Dat resulteerde medio 2013 in de release van Gino’s derde album: ‘Zweven op de wind’. Waarbij het jonge talent hulp kreeg van grote namen als Jan Keizer en George Baker die nummers voor hem schreven.

Inmiddels is de muziekstijl van Gino veranderd naar een sound die meer aansluit bij zijn leeftijd. Dat is ook duidelijk te horen op zijn single’s “Leef de dag” en “Hey Schat” die wederom werden geproduceerd door Edwin van Hoevelaak.

Bij de Buma NL Awards afgelopen maand was Gino genomineerd voor de Award van “Grootste talent van 2016”. Waarbij hij tweede is geworden..

Op 2 Januari verscheen de single “Vogelvrij” met tekst en muziek van Rutger Kanis. Ook deze single was weer veelvuldig te horen op de diverse Nederlandse radiozenders en is inmiddels al meer dan 200.000 keer gestreamd op Spotify.

In April vierde Gino het 1 jarig jubileum van zijn vlog “De week van Gino” waarbij hij d.m.v. een wekelijkse aflevering op Youtube zijn belevenissen van die week laat zien.

Met zijn nieuwe single “Ga je mee”, geschreven door Rutger Kanis en Colin Heikens en die op 12 Mei zal uitkomen gaat hij nog een stapje verder, want naast de gewone versie is er ook een remix van het nummer gemaakt die uitermate geschikt is om bezoekers van zijn optredens uit hun dak te laten gaan.