Wanneer:
21 december, 2016 @ 19:00 – 27 december, 2016 @ 23:45
2016-12-21T19:00:00+00:00
2016-12-27T23:45:00+00:00
Kosten:
Gratis

Ron Lyon

Live van 21 t/m 27 December 2016

Ron Lyon is geboren op 5 november 1971 in de Amsterdamse Jordaan. Zo rond zijn 14de jaar zong Ron als kind al uit volle borst mee tussen de schuifdeuren van zijn ouders. Zijn talent heeft hij van zijn vader meegekregen. Al snel blijkt dat Ron niet alleen talent heeft voor zang. Ook bij talentenjachten door het gehele land doet hij veel ervaring op. Vaak weet hij door een perfecte balans tussen entertainment en zangkwaliteit als winnaar uit de bus te komen. Juist het verkleinen van afstand tussen de zanger en het publiek is zijn sterkste kant. 1994: Ron doet mee aan de finale van de Oud en Nieuw karaokeshow van Gerard Joling bij RTL 4 en weet een plaats te bemachtigen bij de laatste 5. 1996: In dit jaar staat Ron in de 5 uur show van Catherine Keyl (RTL4). 2001: Na lange tijd is Ron weer terug als huiszanger van het Pandje aan het Rembrandtsplein in Amsterdam. Ook wordt Ron dat jaar bekend als huiszanger in Café De Nieuwe Vaart aan de Oostenburgergracht. Dit is het café van Ronald, beter bekend als de zanger van de liedjes “Transsexueel” en “Schoonmoeder”. Datzelfde jaar nog start Ron met het organiseren van talentenjachten in Café De Nieuwe Vaart. 2002: Met Koninginnedag zingt Ron voor ca. 100.000 mensen op het Museumplein te Amsterdam in de finale van de door Radio 538 en Café La Bastille georganiseerde talentenjacht.

In juni dat jaar gaat Ron voor het eerst optreden in het buitenland en de bestemming wordt het Feestpaleis Het Heineken Café van Jean, Igor en Stefanie in Playa D’ Ingles (Gran Canaria). In augustus zong Ron op de open dag van AJAX samen met talloze artiesten zoals Peter Beense, Danny Lucassen en Ronald. In oktober gaat Ron weer naar het buitenland en heeft de smaak te pakken in Torremolinos. In februari van dit jaar speelt Ron in populaire serie Baantjer, samen met Tanja Jess, Nada van Nie, Rene Froger, Piet Römer, Victor Reinier.& Ron Lyon. 2003: In januari gaat Ron naar Oostenrijk en zingt hij in de Arena in Salzburg. In maart gaat het dan eindelijk gebeuren: Ron presenteert zijn eigen Talentenjacht in café “Het Muizenvallentje” in Hilversum. Dan komt voor Ron een echt hoogtepunt: op 21 april wordt zijn eerste cd-single aan hem uitgereikt door Wolter Kroes. Ron gaat in juni voor de 2de keer naar Gran Canaria. In september gaat Ron bij Café Kleine Alex werken als huiszanger. In oktober presenteert Ron bij Club Doubler te Hillegom een buitengewoon succesvolle Talentenjacht. En ook in Gran Canaria krijgen ze maar geen genoeg van Ron want in december gaat hij hier voor de 3de keer naar toe en beleeft er een leuke kerst. Ron wordt gevraagd om 31 oktober een cd-presentatie ter gelegenheid van de nieuwe single van Ronald, “Geil moet ze zijn”, te presenteren. Ook aanwezig is de filmploeg van Patty’s Posse. 2004: In januari gaat Ron in plaats van te zonnen lekker de sneeuw in en gaat après-skiën in de Little London in Gerlos (Oostenrijk). Koninginnedag 2004 was hij bij De Gladoor in Wormerveer. Samen met Wolter Kroes, Marianne Weber en Dries Roelvink zette Ron de tent op zijn kop. In maart wordt Ron gevraagd een talentenjacht te organiseren in het strandpaviljoen de Beach Inn te IJmuiden. 19 september is een hoogtepunt voor Ron. Voor de eerste keer staat hij op het Jordaanfestival in Amsterdam. 2005: Ron Lyon treedt maar liefst 140 keer per jaar op in het land voor discotheek tot bar en bruiloften. 2006/2007: Ron Lyon treedt maar liefst 156 keer per jaar 2006 en 164 keer in  2007 op in het land voor discotheek tot bar en bruiloften. 2008: op 5 juli is Ron Lyon bij een optreden aanwezig van rene froger met de filmploeg van fans en vraagt een duet te willen zingen met Rene Froger. Rene Froger zegt ja.

Ron’s vocale kwaliteiten hebben er inmiddels toe geleid dat hij met diverse bekende artiesten heeft samengewerkt, zoals in voor programma’s gestaan: Imca Marina, Robert Leroy, en Frans Bauer. april 2005 & Ronald Engel, Wolter Kroes, Rene Froger juni 2007, Baantjer mee gespeeld Feb 2002 Samen met Tanja Jess, Nada van Nie, Rene Froger  Piet Römer, Victor Reinier en Ron Lyon in de Nederlandse detectiveserie Baantjer, waarin Rene Froger een doodgeslagen duivenmelker speelt. Het repertoire van Ron is zowel Nederlands-, als Engelstalig, van ballads tot apres-ski. Nummers die iedereen naar hartelust kan meezingen. Kortom reden genoeg om Ron Lyon in de gaten te houden.Ron Lyon zet met zijn optreden, repertoire, geweldig stemgeluid en orkestbanden van topkwaliteit, een indrukwekkende show neer, waarbij hij zich presenteert als een geboren entertainer.

Geef een reactie